Hvid chokoladefudge med pistacienødder
24. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Arbejdsindsatsen er minimal, men smagsoplevelsen stor. Glæd dig til en sød karamel med et syrligt tvist, som nærmest smelter på tungen.
Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen fint, og hæld den i en stor skål, som kan tåle at komme i mikroovnen. Tilsæt kondenseret mælk, og varm blandingen op i mikrobølgeovnen i 1 minut og 10 sekunder ved højeste effekt.
Tag skålen ud, og rør kraftigt i den varme chokolademasse, til den samler sig. Skyl og riv citronen fint. Tilsæt citronskal, 1 spsk. citronsaft og flagesalt, og rør det sammen.
Hæld chokolademassen i en beholder beklædt med bagepapir. Hak pistacienødder, og drys dem på toppen.
Sæt chokolademassen på køl i mindst 4 timer. Skær den ud i firkantede stykker, og opbevar chokoladefudgen i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk