Hvid chokoladecheesecake med lakrids og solbær
Hvid chokolade og lakrids klæder hinanden rigtig godt, og med syrligheden fra solbærrene til, er der ikke et øje tørt. Kagen skal stå mange timer i køleskabet, så lav den dagen før, den skal serveres.

31-60 min.
(3)
17. november 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling: Mindst 6 timer (eller natten over).
Ingredienser
personer
- Digestive-kiks
- 200 g
- hvid chokolade
- 50 g
- groft lakridspulver (fx fra Johan Bülow)
- 1 spsk.
- smør
- 100 g
Hvidt chokoladefyld
- hvid chokolade
- 350 g
- piskefløde
- 2½ dl
- flødeost naturel (fx Philadelphia)
- 200 g
- mascarpone
- 250 g
Solbærkompot
- solbær (fra frost)
- 200 g
- sukker
- 100 g
- lakridssirup (fx fra Johan Bülow)
- 1 spsk.
Udstyr
- en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene i en foodprocessor/minihakker, og bland dem med finthakket hvid chokolade og lakridspulver. Rør smeltet smør i.
Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.
Hvidt chokoladefyld
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn.
Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).
Solbærkompot
Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl.
Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Servér med solbærkompot.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner