Hvid chokoladecheesecake med lakrids og solbær
17. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvid chokolade og lakrids klæder hinanden rigtig godt, og med syrligheden fra solbærrene til, er der ikke et øje tørt. Kagen skal stå mange timer i køleskabet, så lav den dagen før, den skal serveres.
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer (eller natten over).
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene i en foodprocessor/minihakker, og bland dem med finthakket hvid chokolade og lakridspulver. Rør smeltet smør i.
Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn.
Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).
Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl.
Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Servér med solbærkompot.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk