Hvid brownie med hurtig jordbæris
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En lækker og saftig brownie med hvid chokolade og mandler, en såkaldt blondie. Mums!
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, 15 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde, og stil det til side. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse.
Riv appelsinskallen fint, og rør skallen i det smeltede smør. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, og rør det i æggemassen. Rør smørret i æggemassen.
Hak chokoladen i store stykker, og vend det i dejen. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med grofthakkede mandler.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af. Sigt flormelis over, og skær den i firkanter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend frosne jordbær, vaniljekorn og flormelis godt sammen i en foodprocessor.
Tilsæt fløde, og blend igen. Smag til med flormelis. Servér til den hvide brownie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk