Hvid bønnedip og korianderpesto med sprøde tortillachips
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde tortillachips med hvid bønnedip og korianderpesto.
Ingredienser
Sådan gør du
Dræn bønnerne. Blend bønner, vand, olie, yoghurt, spidskommen, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor til en ensartet masse. Tilsæt mere vand, hvis konsistensen er for tør.
Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe og tage farve. Tag dem af varmen, og lad dem køle af. Skyl og hak koriander.
Blend græskarkerner, koriander og olie i en foodprocessor. Skyl limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften.
Hæld limesaft og -skal ned i foodprocessoren. Blend til en tyk masse. Tilsæt mere olie eller vand, hvis konsistensen er for tør.
Rist græskarkernerne på en tør pande, og drys dem med lidt salt. Drys græskarkernerne på pestoen, og servér tortillachips og evt. overskydende græskarkerner sammen med bønnedip og pesto pyntet med græskarkerner.
Tip!
Det er ikke alle, der bryder sig om smagen af frisk koriander. Er du en af dem, der ikke kan lide den, kan pestoen nemt laves med en anden krydderurt, fx persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk