Hvid bønnecreme med sardiner

Den krydrede bønnecreme egner sig både godt som snack med et glas vin eller til forret. Servér den sammen med sardiner, og top med krydderurter og chili.

Hvid bønnecreme med sardiner
0-30 min.

(0)

2. oktober 2023 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen

Ingredienser

personer

Bønnecreme

butterbeans
1 dåser
hvidløg
½ fed
citronsaft
4 spsk.
olivenolie
3 spsk.
vand (eller efter behov)
2 spsk.
salt

Ristede hvidløg

hvidløg
5 fed
olivenolie
2 spsk.
salt

Til servering

sardiner
1 dåser
friske røde chilier
½
bredbladet persille
¼ bundter
citroner
½

Sådan gør du

Bønnecreme

Skyl og afdryp bønnerne. Blend bønnerne i en foodprocessor med hvidløg, citronsaft og olivenolie. Spæd op med vand, så cremen bliver glat og lækker. Smag til med salt.

Ristede hvidløg

Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
Steg hvidløgene gyldne i lidt olie på en varm pande. Pas på, de ikke bliver for gyldne, for så bliver de bitre.
Afdryp hvidløgene på fedtsugende papir, og drys dem med lidt salt.

Servering

Anret bønnecremen på et lille fad, og top med sardiner.
Skær chilien i tynde skiver, og hak persillen groft. Læg chili og persille oven på sardinerne, og top med de ristede hvidløg.
Skær citronen i både, og servér dem sammen med retten, evt. med godt brød til.

Tip!

Er du ikke vild med sardiner, så servér blot bønnecremen som dip til brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'