Hvid bønnecreme med sardiner
Den krydrede bønnecreme egner sig både godt som snack med et glas vin eller til forret. Servér den sammen med sardiner, og top med krydderurter og chili.

0-30 min.
(0)
2. oktober 2023 af Louisa LorangFoto: Rikke Westesen
Ingredienser
personer
Bønnecreme
- butterbeans
- 1 dåser
- hvidløg
- ½ fed
- citronsaft
- 4 spsk.
- olivenolie
- 3 spsk.
- vand (eller efter behov)
- 2 spsk.
- salt
Ristede hvidløg
- hvidløg
- 5 fed
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
Til servering
- sardiner
- 1 dåser
- friske røde chilier
- ½
- bredbladet persille
- ¼ bundter
- citroner
- ½
Sådan gør du
Bønnecreme
Skyl og afdryp bønnerne. Blend bønnerne i en foodprocessor med hvidløg, citronsaft og olivenolie. Spæd op med vand, så cremen bliver glat og lækker. Smag til med salt.
Ristede hvidløg
Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
Steg hvidløgene gyldne i lidt olie på en varm pande. Pas på, de ikke bliver for gyldne, for så bliver de bitre.
Afdryp hvidløgene på fedtsugende papir, og drys dem med lidt salt.
Servering
Anret bønnecremen på et lille fad, og top med sardiner.
Skær chilien i tynde skiver, og hak persillen groft. Læg chili og persille oven på sardinerne, og top med de ristede hvidløg.
Skær citronen i både, og servér dem sammen med retten, evt. med godt brød til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner