Hvid aspargessuppe med kartofler

17. maj 2023 af .

Foto: Helena Priem

Mild og cremet og med en skøn smag af forår. Perfekt som forret til 4 personer.

Ingredienser

Sådan gør du

Knæk den nederste træede ende af de hvide asparges, skræl dem fra hovedet og ned til enden, og skær dem i små stykker. Skræl kartofler, og skær dem i små tern. Pil og hak løg groft.
Smelt smør i en gryde, og steg kartofler og løg i 2 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og kog suppen i 6-8 minutter. Tilsæt asparges, og kog videre i yderligere 6-8 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Læg serranoskinken på en bageplade med bagepapir, og steg den i ovnen i 7-8 minutter, til den er sprød. Anret suppen i skåle, top med knust sprød serranoskinke og frisk kørvel, og servér med groft brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar