Hverdagsbrød med havregryn
14. januar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Friskbagt grovbrød, der er så let at lave, at det fint kan være fast inventar på morgenbordet eller i madpakken.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, til det er helt opløst. Tilsæt honning, olie, salt, havregryn og grahamsmel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig.
Lad dejen hæve i en skål dækket med et rent og fugtigt viskestykke et lunt sted i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på.
Skær et par dybe snit i brødet med en skarp kniv, så det danner et ternet mønster. Lad brødet hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 250°. Bag brødet i ovnen i 5 minutter ved 250° og derefter i 15 minutter ved 200°, til det er gennembagt og har fået en let gylden farve. Afkøl brødet på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på franskbrød!