Hurtige kanelboller med bagepulver
24. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Skal det gå lynhurtigt med at få lidt sødt på kaffebordet, får du her en opskrift på søde kanelboller, der er klar på et øjeblik, da de ikke skal hæve. Servér bollerne lune og friskbagte, så smager de bedst.
Ingredienser
Udstyr
10 muffinforme (papir eller silikone)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Sæt papirforme i en fast muffinform.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål.
Skær det kolde smør i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene. Tilsæt æg og mælk, og saml dejen, til den er sammenhængende og ensartet.
Rør blødt smør, brun farin og kanel sammen i en skål.
Form dejen til 10 runde boller, og læg dem i muffinformene. Lav en lille fordybning i hver bolle, og fordel kanelfyldet i fordybningerne.
Drys bollerne med perlesukker, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en bagerist, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk