Hurtig hønsekødssuppe med perlerug
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Du kan heldigvis sagtens lave en smagfuld hønsekødssuppe uden at stege en hel kylling. Denne version kan være klar på omkring 20 minutter - og endnu kortere tid, hvis du springer rugkernerne over, og i stedet serverer groft brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl perlerugen, og kog den i usaltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Rør lidt salt i, og dræn overskydende vand fra.
Skær kyllingen i skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Kog bouillonen op i en gryde. Kom kyllingen i, og lad den simre med i 5-6 minutter.
Skyl broccoli, og del den i små buketter. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Lad broccoli simre med i gryden i 1 minut.
Tilsæt porrer og perlerug, og lad det hele simre i yderligere ½-1 minut, i alt ca. 8-10 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt. Smag til med salt og peber.
Anret suppen i store skåle, og pynt med lidt brøndkarse. Servér straks med eller uden brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk