Hummusskåle med aubergine og kikærter
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Her serveres den skønne dip i skåle, pyntet med sprøde kikærter, bagt aubergine, saftige granatæblekerner og ærteskud.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i lange både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt.
Bag auberginefritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne i overfladen.
Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og tør dem i et rent viskestykke, inden de hældes på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, spidskommen og salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til.
Lun ganske kort fladbrødene i ovnen. Fordel hummussen i skåle, og pynt med ærteskud, auberginebåde, granatæblekerner og sprøde kikærter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Få vores bedste opskrift på klassisk hjemmelavet hummus her!