Hummus med sprød agurkesalat og rugbrødschips
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Hummus er god som dip til grøntsagsstænger, i pitabrød, til rugbrødschips og i sandwich – og så er det super nemt at lave selv!
Bemærk
Kikærterne skal udbløde i minimum 10 timer. De skal koge i ca. 45 minutter efter de er udblødt.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg tørrede kikærter i blød i en stor skål koldt vand i mindst 10 timer på køl.
Kog de udblødte kikærter i en gryde med rigeligt frisk vand i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Lad kikærterne dryppe af i en sigte.
Blend kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med pillede hvidløgsfed, spidskommen, sesamfrø, olivenolie og citronsaft.
Spæd med lige akkurat nok vand til, at hummussen kan køre rundt i blenderen. Smag til med salt og evt. mere citronsaft eller nogle af de andre ingredienser.
Rør yoghurt sammen med presset hvidløg. Flæk agurken, skær den i skiver, og vend dem i yoghurten. Smag agurkesalaten til med salt og friskkværnet peber.
Skær rugbrødet i tynde skiver, og skær skiverne i trekanter. Læg rugbrødstrekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 150° i 15-20 minutter. Afkøl på pladen.
Drys lidt paprika på hummussen. Servér hummus med agurkesalat, cherrytomater, friske ærter i bælg, oliven og de sprøde rugbrødschips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk