Hummus med sprød agurkesalat og rugbrødschips

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Hummus er god som dip til grøntsagsstænger, i pitabrød, til rugbrødschips og i sandwich – og så er det super nemt at lave selv!

Bemærk
Kikærterne skal udbløde i minimum 10 timer. De skal koge i ca. 45 minutter efter de er udblødt.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg tørrede kikærter i blød i en stor skål koldt vand i mindst 10 timer på køl.
Kog de udblødte kikærter i en gryde med rigeligt frisk vand i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Lad kikærterne dryppe af i en sigte.
Blend kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med pillede hvidløgsfed, spidskommen, sesamfrø, olivenolie og citronsaft.
Spæd med lige akkurat nok vand til, at hummussen kan køre rundt i blenderen. Smag til med salt og evt. mere citronsaft eller nogle af de andre ingredienser.
Rør yoghurt sammen med presset hvidløg. Flæk agurken, skær den i skiver, og vend dem i yoghurten. Smag agurkesalaten til med salt og friskkværnet peber.
Skær rugbrødet i tynde skiver, og skær skiverne i trekanter. Læg rugbrødstrekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 150° i 15-20 minutter. Afkøl på pladen.
Drys lidt paprika på hummussen. Servér hummus med agurkesalat, cherrytomater, friske ærter i bælg, oliven og de sprøde rugbrødschips.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar