Hummus lavet på butterbeans
25. maj 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Hummus er et stensikkert dip-hit, og den kan sagtens laves på andet end de klassiske kikærter. Prøv for eksempel en butterbean-hummus. Butterbeans er mindre grove i konsistensen, så resultatet bliver en mere blød og cremet hummus.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp bønnerne i en sigte.
Blend citronsaft og tahin i en blender.
Pil og pres hvidløg. Læg det i blenderen sammen med bønner, spidskommen og olivenolie. Kør, til cremen er sammenhængende. Justér evt. konsistensen med lidt vand, hvis det er svært at få blenderens kniv til at tage fat.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skyl og hak persillen, og rør den i dippen lige inden servering. Pynt med lidt ekstra persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk