Hummersuppe med æble, chili og hvid chokolade

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvid chokolade i hummersuppe er en fræk kombination, som smager forrygende godt. Chokoladen er på ingen måde gennemtrængende, den er blot med til at jævne suppen og give den et pikant pift.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og rens porre og fennikel. Hak grøntsagerne groft.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 3 minutter. Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 2 minutter. Hæld æbleeddike, æblecider, hummerfond og vand i gryden, og lad suppen koge ved svag varme i 15 minutter.
Hæld suppen gennem en fintmasket si, og hæld den herefter tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og sambal oelek, og varm suppen godt igennem i ca. 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad finthakket hvid chokolade smelte i suppen. Smag til sidst suppen til med salt, peber og evt. mere æbleeddike.
Steg jomfruhummerhalerne i olie på en pande i 1-2 minutter på hver side, så de får stegeskorpe, men stadig er saftige i midten. Krydr med peber.
Anret jomfruhummerhalerne i varme suppetallerkener. Hæld suppen over.
Top med æbler skåret i små tern samt kørvel. Servér med brød til.

Tip!

Køb gerne en god hummer- eller fiskefond hos fiskehandleren, det giver en fantastisk dyb og fyldig smag til suppen. Bestil evt. fonden i forvejen, så du er sikker på at kunne få den med hjem. Nogle fiskehandlere har også færdig fond på frost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar