Hummersuppe med æble, chili og hvid chokolade
Hvid chokolade i hummersuppe er en fræk kombination, som smager forrygende godt. Chokoladen er på ingen måde gennemtrængende, den er blot med til at jævne suppen og give den et pikant pift.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- løg
- 1
- porrer
- 1
- fennikler
- 1
- smør
- 25 g
- koncentreret tomatpuré
- 1 spsk.
- æbleeddike
- 2 spsk.
- æblecider 0,7 %
- 3 dl
- koncentreret fiskefond (eller hummerfond)
- 60 g
- vand
- 7 dl
- piskefløde
- 2½ dl
- sambal oelek (chilipasta)
- 1 tsk.
- hvid chokolade
- 25 g
- salt
- peber
Til servering
- rensede jomfruhummerhaler
- 200 g
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- peber
- æbler
- 2
- kørvel
- 1 bundter
- godt brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Pil løget, og rens porre og fennikel. Hak grøntsagerne groft.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 3 minutter. Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 2 minutter. Hæld æbleeddike, æblecider, hummerfond og vand i gryden, og lad suppen koge ved svag varme i 15 minutter.
Hæld suppen gennem en fintmasket si, og hæld den herefter tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og sambal oelek, og varm suppen godt igennem i ca. 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad finthakket hvid chokolade smelte i suppen. Smag til sidst suppen til med salt, peber og evt. mere æbleeddike.
Steg jomfruhummerhalerne i olie på en pande i 1-2 minutter på hver side, så de får stegeskorpe, men stadig er saftige i midten. Krydr med peber.
Anret jomfruhummerhalerne i varme suppetallerkener. Hæld suppen over.
Top med æbler skåret i små tern samt kørvel. Servér med brød til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Den bedste opskrift på hummersuppe!