Hummersuppe med æble, chili og hvid chokolade

Hvid chokolade i hummersuppe er en fræk kombination, som smager forrygende godt. Chokoladen er på ingen måde gennemtrængende, den er blot med til at jævne suppen og give den et pikant pift.

Hummersuppe med æble, chili og hvid chokolade
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
løg
1
porrer
1
fennikler
1
smør
25 g
koncentreret tomatpuré
1 spsk.
æbleeddike
2 spsk.
æblecider 0,7 %
3 dl
koncentreret fiskefond (eller hummerfond)
60 g
vand
7 dl
piskefløde
2½ dl
sambal oelek (chilipasta)
1 tsk.
hvid chokolade
25 g
salt
peber

Til servering

rensede jomfruhummerhaler
200 g
olivenolie til stegning
1 spsk.
peber
æbler
2
kørvel
1 bundter
godt brød
4 skiver

Sådan gør du

Pil løget, og rens porre og fennikel. Hak grøntsagerne groft.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og steg grøntsagerne ved middel varme i ca. 3 minutter. Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 2 minutter. Hæld æbleeddike, æblecider, hummerfond og vand i gryden, og lad suppen koge ved svag varme i 15 minutter.
Hæld suppen gennem en fintmasket si, og hæld den herefter tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og sambal oelek, og varm suppen godt igennem i ca. 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad finthakket hvid chokolade smelte i suppen. Smag til sidst suppen til med salt, peber og evt. mere æbleeddike.
Steg jomfruhummerhalerne i olie på en pande i 1-2 minutter på hver side, så de får stegeskorpe, men stadig er saftige i midten. Krydr med peber.
Anret jomfruhummerhalerne i varme suppetallerkener. Hæld suppen over.
Top med æbler skåret i små tern samt kørvel. Servér med brød til.

Tip!

Køb gerne en god hummer- eller fiskefond hos fiskehandleren, det giver en fantastisk dyb og fyldig smag til suppen. Bestil evt. fonden i forvejen, så du er sikker på at kunne få den med hjem. Nogle fiskehandlere har også færdig fond på frost.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'