Hummersalat med grapefrugt og avocado
14. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Kog hummeren selv, eller snyd lidt, og køb et par kogte haler. Det er selvfølgelig ikke det samme, men man bliver sjældent sur over at få hummer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring en stor gryde med vand, sukker, salt og dildkviste i kog.
Dræb hummeren: Læg den på et skærebræt, og sæt en stor kokkekniv hurtigt ned i hjernen på den (lige mellem øjnene med et hårdt ryk fremad, så den dør med det samme).
Læg hummeren i det kogende vand, og kog den i 9-11 minutter. Tag den op af vandet, og lad den afkøle lidt. Træk hale og kløer af, og pil kødet ud. Skær det i mundrette stykker.
Rør limesaft sammen med sukker og olie i en skål. Rør koriander og chili i, og smag dressingen til med salt.
Skær skrællen af grapefrugten, og skær kødet fra fra lamellerne, så du får fine fileter af grape. Arbejd over en skål, så saften ikke går til spilde. Klem saften ud af frugterne til sidst.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Vend straks avocadoternene med grapesaft og grapefrugt. Skyl, tør og pluk salaten. Anret salat med hummer, grape og avocado, og dryp dressing over. Top med koriander, og servér straks.
Tip!
Salaten er også skøn med rejer, jomfruhummer eller krabbe, hvis det skal være lidt mere prisvenligt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk