Høvdingegryde med kartoffelmos
6. december 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Ugh! Husker du den fantastiske gryderet, hvor alle fisker efter cocktailpølserne? Erstat evt. nogle af okseternene med de små pølser, hvis du ikke kan få nok.
Bemærk
Simretid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend okseternene i mel krydret med salt og peber i en skål. Brun kødet godt af i olie i en gryde.
Pil løgene, og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Pil og pres hvidløgene. Steg det hele i gryden med kød i et par minutter.
Hæld bacon, laurbærblade og paprika i gryden, og steg, til baconen får lidt farve. Tilsæt fond, og lad det hele simre i 1 time og 15 minutter.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med vand uden salt i ca. 20 minutter.
Afdryp, og mos kartoflerne sammen med mælk og smør med et piskeris. Smag mosen med salt og peber.
Hæld cocktailpølser, fløde og perleløg i gryden, og lad det simre i yderligere 15 minutter. Smag høvdingegryden til med salt, peber og lidt eddike. Top med persille.
Skyl og hak persillen fint. Servér høvdingegryden med kartoffelmos og et godt drys persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk