Hotdog med jomfruhummer og citroncreme
31. juli 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
I USA kan du få serveret lobster rolls, som oprindeligt var fiskernes svar på en hotdog. Brødet er det samme, som du kender fra en klassisk hotdog, men pølsen er skiftet ud med hummer. Her er den lavet med lækker jomfruhummer.
Ingredienser
Sådan gør du
Køb friske jomfruhummerhaler, eller læg frosne til optøning i en sigte.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør mayonnaise, yoghurt, citronskal og 1 spsk. citronsaft sammen i en skål. Smag cremen til med salt og peber.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Læg agurk, eddike, vand og sukker i en pose, og ryst den. Lad indholdet i posen trække i 30 minutter.
Lun og flæk brødene. Skyl salat og krydderurter. Fyld brødene med salat og jomfruhummer. Top dem med agurk, creme og friske krydderurter. Servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk