Hotdog med agurkerelish og syltet kål
2. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Denne overloadede hotdog er skøn med både syrlige agurker og kål på toppen. Bliver det for meget af det gode, kan du nøjes med en af delene.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurkerne, og riv dem groft. Pil løget, og riv det groft. Hæld begge dele i en sigte, drys med salt, og lad det dryppe af i 10 minutter.
Kog eddike og sukker op i en gryde, til sukkeret smelter. Knug væden fra agurker og løg, og bland dem i eddikelagen. Lad det simre i et par minutter.
Rør majsstivelse sammen med 2 spsk. eddike i en kop, og hæld det i gryden. Lad det hele koge under omrøring i 1 minut.
Drys chiliflager i relishen, kog op, og smag til. Afkøl helt i køleskabet.
Rist fennikelfrøene i et par minutter på en tør, varm pande. Afkøl let, og knus dem, f.eks. i en morter.
Skyl kålen, og snit den fint. Hæld kålen i et skoldet glas.
Kog eddike og sukker op i en gryde, til sukkeret smelter. Rør fennikelfrø i lagen, og hæld den straks over kålen.
Steg eller grill pølserne. Lun brødene. Rør sennep og mayonnaise sammen i en skål. Skyl forårsløgene, og hak dem fint.
Lav et snit i brødende til pølserne. Fyld først sennepsmayo i og derefter pølse. Top med agurkerelish, syltet kål, forårsløg og revet ost. Servér straks.
Tip!
Der er rigeligt med relish, så brug evt. rester i sandwich eller til koldt kød, f.eks. smørrebrød. Relishen kan holde sig i et par dag på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk