Hot-cold æg
14. marts 2019
af
Martina Bianchini.
Foto: Marieke Verdenius
Når du laver et hot-cold æg, hælder du hviden ud af ægget, inden du koger det. I stedet erstatter du æggehviden med kold cremefraichedressing inden servering. Du skal bruge en æggeåbner for at lave retten.
Bemærk
Hav gerne et par ekstra andeæg på lager, da de nemt kan gå i stykker, når du åbner dem med æggeåbneren.
Placér æggeåbneren på det rå æg. Metalkuglen slipper og rammer ned på metalhætten. Derefter kan du fjerne toppen af ægget med en kniv.
Ingredienser
Udstyr
Desuden
æggeåbner
evt. en sprøjtepose
Sådan gør du
Bland cremefraiche med de tørrede krydderier, og krydr med salt og peber.
Bring en gryde i kog. Åbn forsigtigt æggene med æggeåbneren. Hæld hviden ud, og hold blommerne tilbage med en ske. Drys dem med salt. Sluk for vandet, så snart det koger, og læg forsigtigt skallerne med blommerne ned i vandet. Lad dem koge i ca. 4 minutter, indtil æggene sætter sig. Hak purløg fint, og drys det over blommerne. Fyld skallerne op med cremefraichedressing. <br />
Dryp ahornsirup over, og drys med karse. Servér straks i et æggebæger.
Tip!
Køb en æggeåbner i en forretning med køkkenudstyr eller online. Prøv den af et par gange på dit almindelige æg, så du bedre kan håndtere den, når du skal forberede andeæggene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk