Hønsesalat med valnødde-vinaigrette

5. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Hønsesalaten hører også påskebordet til, og du kan servere den i små portionsskåle eller anrette den samlet på et fad.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk sennep sammen med honning i en skål. Pisk eddike i og derefter valnøddeolie og olivenolie. Smag vinaigretten til med salt og peber og evt. mere honning og/eller eddike, og lad den trække indtil servering.
Kog kyllingefileterne i en gryde med saltet vand i 16-18 minutter. Afkøl, og pluk dem i mindre stykker.
Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Giv aspargesene et kort opkog i en gryde, skyl dem i koldt vand, og skær dem i små stykker. Hak valnødderne groft.
Vend kylling, asparges og valnødder sammen med vinaigretten. Skyl og hak krydderurterne, og vend det meste i salaten (gem resten til pynt). Smag til.
Anret hønsesalaten i skåle, og top med resten af krydderurterne.

Tip!

Kyllingesalaten kan sagtens laves dagen før. Vent dog med krydderurterne til lige inden servering. Husk altid at smage maden til igen, hvis du har lavet den tidligere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar