Hønsesalat med sprødt kyllingeskind
17. december 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
I stedet for bacon kan du forsigtigt trække skindet af kyllingelårene og stege det knasende sprødt i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Fjern forsigtigt skindet fra kyllingelårene. Bred skindet ud på en bageplade med bagepapir, og krydr det med salt og peber. Læg et stykke bagepapir ovenpå og derefter endnu en bageplade, så kyllingeskindet presses fladt. Bag det i ca. 20 minutter i ovnen, til det er sprødt og gyldent.
Læg kyllingelårene i en gryde, og dæk dem med vand. Krydr med salt og peber. Lad dem simre i 30 minutter, sluk for varmen, og lad dem trække i 15 minutter.
Tag kyllingelårene op af gryden, og pluk kødet af benene med 2 gafler. Skær kødet i mindre stykker, og lad det køle af.
Pil løget, og skær det i tynde strimler. Skyl fenniklen, og skær den i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skær cornichonerne i små stykker. Hak timian fint.
Vend kylling, løg, fennikel, cornichoner og timian sammen i en skål. Tilsæt mayonnaise, cremefraiche og sennep, og bland godt. Smag til med salt og peber.
Skyl og tør salaten, og læg den i bunden af et stort fad. Fordel hønsesalaten ovenpå. Servér evt. med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk