Hønsesalat med mayonnaise og æble

Dejlig, cremet hønsesalt med hjemmelavet mayonnaise og æbletern serveret med godt brød og sprød pancetta er en sikker vinder på frokostbordet året rundt. Til julefrokosten, påskefrokosten eller når du bare vil pifte frokosten lidt op.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingen i en stor gryde. Skræl gulerod og persillerod, og skær dem i grove stykker. Rens porren, og skær den i grove stykker.
Læg alle grøntsagerne i gryden sammen med laurbærblade, timiankviste, salt og peberkorn. Dæk kyllingen med vand, og bring i kog. Lad kyllingen simre ved svag varme i 45 minutter, til den er mør.
Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle let af på et fad. Pluk kødet af kyllingen, og lad det køle helt af.
Slå ægget ud i et blenderglas. Tilsæt olie, sennep og eddike. Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden, og tænd for den.
Blend kort, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen lidt op og ned. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk. Smag til med salt og evt. eddike. Opbevar mayonnaisen på køl.
Skyl æble og bladselleri. Skær æblet i tern, og skær bladsellerien i tynde skiver. Pil løget. Hak cornichoner og løg fint.
Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen i en skål. Pres saften af citronen. Tilsæt honning og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Vend kylling, æble og grøntsager i mayonnaiseblandingen. Sæt det på køl i mindst 1 time.
Læg pancetta på en bageplade med bagepapir, og steg det sprødt i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter. Top skiver af lunet brød med salatblade, hønsesalat, pancetta og brøndkarse.

Tip!

Kogevandet fra kyllingen kan sies og fryses ned til senere. Brug det som hønsebouillon til saucer, supper og risotto. Hvis du har plukket kyllingekød i overskud, kan du bruge det som fyld i tarteletter, salater eller madpandekager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
25. januar 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar