Hønsesalat med æbler og serranoskinke
Et højtbelagt stykke smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat kan både serveres til frokost og aftensmad.

31-60 min.
(1)
16. december 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Hønsesalat
- kyllingebrystfilet
- 450 g
- cremefraiche 18 %
- 1 dl
- mayonnaise
- 2 spsk.
- grov sennep
- 2 tsk.
- flydende honning
- 1 tsk.
- salt og peber
- rødt æbler
- 1
- bladselleri
- 2 stilke
- syltede drueagurker
- 50 g
Sprød serranoskinke
- serranoskinke
- 4 skiver
Til servering
- frisk babyspinat
- 50 g
- rødt æbler
- 1
- rugbrød
- 8 skiver
- karse
- 1 bakker
Sådan gør du
Hønsesalat
Kog kyllingebrystfileterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter, til de er gennemtilberedte. Tag kødet op af gryden, og pluk det i mindre stykker med 2 gafler. Afkøl.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Skyl æblet og bladsellerien, og skær dem i små tern sammen med syltet drueagurk. Vend det i dressingen sammen med plukket kyllingekød.
Sprød serranoskinke
Tænd ovnen på 200°. Fordel skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 7-10 minutter, til de er sprøde.
Servering
Skyl og afdryp babyspinaten. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver.
Anret spinat og hønsesalat på rugbrød, og top hver anretning med sprød skinke, æble og klippet karse. Servér straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner