Hønsesalat med æbler og serranoskinke
16. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Et højtbelagt stykke smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat kan både serveres til frokost og aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kyllingebrystfileterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter, til de er gennemtilberedte. Tag kødet op af gryden, og pluk det i mindre stykker med 2 gafler. Afkøl.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Skyl æblet og bladsellerien, og skær dem i små tern sammen med syltet drueagurk. Vend det i dressingen sammen med plukket kyllingekød.
Tænd ovnen på 200°. Fordel skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 7-10 minutter, til de er sprøde.
Skyl og afdryp babyspinaten. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver.
Anret spinat og hønsesalat på rugbrød, og top hver anretning med sprød skinke, æble og klippet karse. Servér straks.
Tip!
Lad evt. hønsesalaten trække på køl i 1 time før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk