Hønsesalat med æbler og serranoskinke

Et højtbelagt stykke smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat kan både serveres til frokost og aftensmad.

Hønsesalat med æbler og serranoskinke
31-60 min.

(1)

16. december 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Hønsesalat

kyllingebrystfilet
450 g
cremefraiche 18 %
1 dl
mayonnaise
2 spsk.
grov sennep
2 tsk.
flydende honning
1 tsk.
salt og peber
rødt æbler
1
bladselleri
2 stilke
syltede drueagurker
50 g

Sprød serranoskinke

serranoskinke
4 skiver

Til servering

frisk babyspinat
50 g
rødt æbler
1
rugbrød
8 skiver
karse
1 bakker

Sådan gør du

Hønsesalat

Kog kyllingebrystfileterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter, til de er gennemtilberedte. Tag kødet op af gryden, og pluk det i mindre stykker med 2 gafler. Afkøl.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Skyl æblet og bladsellerien, og skær dem i små tern sammen med syltet drueagurk. Vend det i dressingen sammen med plukket kyllingekød.

Sprød serranoskinke

Tænd ovnen på 200°. Fordel skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 7-10 minutter, til de er sprøde.

Servering

Skyl og afdryp babyspinaten. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver.
Anret spinat og hønsesalat på rugbrød, og top hver anretning med sprød skinke, æble og klippet karse. Servér straks.

Tip!

Lad evt. hønsesalaten trække på køl i 1 time før servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'