Hønsesalat i salatblade med pancetta og syltede rødløg
24. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Hønsesalat er en sikker vinder på frokostbordet hele året rundt.
Bemærk
Trækketid, syltede rødløg: Mindst 2 timer (men allerhelst til næste dag)
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløg, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde.
Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over rødløgene. Læg låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Kog kyllingebrystfileterne i en gryde med letsaltet vand i ca. 12 minutter, til de er gennemtilberedte. Tag kyllingen op af gryden, og pluk kødet i mindre stykker med 2 gafler. Afkøl.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Skær syltede drueagurker i små tern, og vend dem i dressingen sammen med det plukkede kyllingekød. Lad hønsesalaten trække på køl i mindst 1 time før servering.
Steg pancettaskiverne sprøde på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Skyl romainesalaten, skær bunden af, og pluk 4 flotte blade af salaten.
Anret et par skefulde hønsesalat i et salatblad, og top hver anretning med sprød pancetta, syltede rødløg og brøndkarse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk