Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat er en sikker vinder på frokostbordet. Her får du vores bedste opskrift på en klassisk en af slagsen!

Hønsesalat
0-30 min.

(8)

November 11, 2022 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Brug gerne rester af en hel kogt kylling. Alternativt kan du stege 1-2 kyllingebryster og rive kødet fra hinanden med to gafler.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Opskrift på nem hjemmelavet hønsesalat

Har du været på smørrebrødsrestaurant, har du nok også fået et stykke med klassisk hønsesalat. Og det er bare en anden oplevelse, end dén du kender fra supermarkedets kølediske. 

For den hjemmelavede variant smager altså 1000 gange bedre, end den du køber. Herover får du en helt klassisk opskrift på hønsesalat med karry med den helt rigtige smag og konsistens.

På den måde, kan du lave en gammeldags hønsesalat – ligesom du husker den fra mormors køkken eller fra smørrebrødsrestauranten. 

Sådan kan du variere din hønsesalat

Hønsesalaten får sin cremethed fra mayonnaise og lidt skyr. Er du ikke til skyr, kan du udskifte det med cremefraiche eller græsk yoghurt. Det vigtigste er, at mayoen får lidt modspil til fedmen.

Du kan faktisk bruge de fleste surmælksprodukter, såsom yoghurt, græsk yoghurt, skyr, creme fraiche, A38 eller lignende. 

Hvad består en hønsesalat af? 

Ja, der er delte meninger om, hvilke smagssammensætninger der er de helt rette. Det kan også være, du har nogle ingredienser i køleskabet, du gerne vil have brugt. Her får du et par forslag til, hvad man kan tilføje i hønsesalat:

  • Champignon
  • Karry (karry-hønsesalat er rigtig god til sandwiches)
  • Asparges (både friske grønne og hvide på dåse)
  • Ananas
  • Bacon
  • Krydderurter (f.eks. persille)
  • Æble

Hønsesalat som mormor lavede den

Frokost-salaten får sin gode smag fra sennep, karry, løg, hakkede cornichoner, salt og peber. Vi lover, at det er den helt rigtige kombination, som giver den smag, du kender fra en klassisk hønsesalat. Men hvis du ikke er så vild med karry, kan du sagtens undlade det. 

Hvis du vil have den helt klassiske servering, skal du servere den på rugbrød med smør (eller på helt lyst franskbrød).

Se også: Opskrift på nem æggesalat

Så længe holder hønsesalat sig

Hønsesalat holder sig en lille uges tid i køleskabet. Husk altid at dufte til dine madvarer, inden du smider dem ud. Alt efter køleskabets temperatur og holdbarheden på dine ingredienser vil holdbarheden variere. 

Kan man fryse hønsesalat?

Du kan også fryse hønsesalaten ned, hvis du har lavet en stor portion. Den kan godt ændre sig en smule i konsistensen, men den smager stadig dejligt. 

Sådan serverer du hønsesalat

Den cremede salat smager skønt på et stykke ristet rugbrød eller en skive franskbrød. Det er meget en smagssag (og alt efter lokale traditioner),hvilken type servering man er til. Der findes dog også helt andre måder, du kan servere din hønsesalat på:

Hønsesalat på ananasring

Hvilken klassiker; hønsesalat på ananasring. Hvis du er opvokset i 80’erne, husker du nok klassiker-forretten. Hønsesalat på ananasring ser man ikke mange steder længere, men den smager stadig skønt og nostalgisk.

Du skal blot købe ananas på dåse: Tag en ananasring, og læg den på en tallerken, læg en skefuld hønsesalat, og top med persille. Voila, så bliver du sendt direkte tilbage til 80’erne. 

Hønsesalat i croissant – en caféklassiker

Hønsesalat i croissant er en perfekt brunchret eller en ekstra lækker frokostret. Mikset mellem den søde og fede croissant med frisk og cremet hønsesalat er bare helt specielt. 

Hvornår får man hønsesalat?

Hønsesalat kan spises året rundt. Den er ekstra god som del af en brunch eller som frokost. Den er også en velkendt klassiker til højtider. Servér den f.eks. til dine frokostgæster eller på buffeten til påske og jul.


Måske du også kan li'