Hønsekødssuppe med kød- og melboller

6. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Ja, du kan godt købe færdige kød- og melboller, men når du først har lavet dem selv, går du aldrig tilbage til den frosne version.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint, og bland det med kød, æg, mel, salt og peber i en skål. Lad farsen trække i 15 minutter.
Fyld farsen i en sprøjtepose, og skær spidsen af. Bring en gryde med vand i kog, og skru ned, så det netop simrer.
Pres farsen ud af sprøjteposen ind over gryden, imens du skærer farsen i små kødboller med en kniv. Lad kødbollerne simre, til de kommer op til overfladen. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål.
Kog vand og smør op på en pande. Tilsæt mel og salt, og kog op under omrøring til en ensartet dej. Hæld dejen i en skål.
Pisk æggene sammen i en anden skål, og pisk dem stille og roligt i dejen, til den er glat og skinnende. Afkøl. Fyld dejen i en sprøjtepose, og følg samme fremgangsmåde som ved kødbollerne.
Hæld bouillonen i en gryde, og kog op. Rens porrerne, og skær dem i ringe. Rens gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i små tern.
Hæld alle grøntsagerne i gryden, bring suppen i kog, og lad den simre i 5 minutter, til grøntsagerne er møre. Hæld kød- og melboller i suppen, lad dem blive varme, og servér straks suppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar