Hønsekødssuppe med kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Hønsekødssuppe er en klassiker, og denne milde ret bliver ofte en favorit for selv små ganer.
Bemærk
Kogetid: Ca. 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingen i en stor gryde med peberkorn og laurbærblade. Kog den i 40 minutter under låg i hønsebouillon. Fjern undervejs skum fra overfladen med en ske.
Tag kyllingen op af suppevandet, og fjern skindet. Pil kyllingekødet i mindre stykker.
Skræl gulerødder og kartofler, og rens porrerne. Skær grøntsagerne i 1 cm tykke skiver.
Læg grøntsagerne i gryden, og kog dem møre i suppen i 20 minutter. Læg så kyllingekødet i suppen, kog den op, og smag suppen til.
Servér suppen med brøndkarse og evt. vild brøndkarse på toppen, og spis ristet flute til.
Tip!
Du kan også blende suppen med grøntsagerne, inden du tilsætter kyllingekødet, så får du en tykkere og cremet suppe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk