Hønsekødssuppe
18. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Der ligger minder af fordums søndagsmiddage hos mormor i denne skønne suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Del kyllingen i fire stykker, og læg dem i en stor suppegryde. Skrub gulerødder, skyl bladselleri, pil løgene, og skær det hele i grove stykker. Pil og knus hvidløgene.
Hæld alle grøntsagerne i gryden sammen med laurbærblade og timian, og dæk det hele med koldt vand. <br />
Kog suppen i 1-2 timer, og spæd med vand efter behov.
Sigt suppen. Gem hønsekødet, og kassér resten. Kog suppen ind til ca. 1 liter væske.
Smelt smørret i en stor gryde. Pisk mel i, og pisk derefter bouillon i stille og roligt i. Lad suppen koge op.
Rens porrerne, og skær dem i skiver. Hæld dem i suppen, og lad dem simre i 2 minutter. Tilsæt ærter, fløde og plukket hønsekød. Kog op, og smag til med salt og peber.
Servér den varme suppe i dybe tallerkner. Top med hakket kørvel og plukket timian, og giv brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk