Hønsekødssalat med grønne asparges

3. august 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Prøv en forårsudgave af den klassiske frokostret. Hønsesalaten er rørt af en cremet base og tilsat masser af friske og sprøde elementer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kyllingelårene i en stor gryde. Knæk den nederste, træede ende af asparges, og læg enderne i gryden. Gem resten af aspargesene til senere.
Skær løg i kvarter, og læg dem i gryden sammen med laurbærblade, timian, salt og peber. Hæld vand over, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad kødet simre i ca. 25 minutter.
Tag kyllingelårene op, lad dem afkøle let, og pil kødet fra skind og ben.
Skru op for varmen igen, og kog champignoner skåret i kvarter i kyllingelagen i 5 minutter. Kog hele forårsløg og asparges med i de sidste par minutter. Fisk champignoner, asparges og forårsløg op med en hulske, og lad dem afdryppe. Skær asparges og forårsløg i mundrette bidder.
Steg bacon sprødt på en pande ved middel varme. Skær dem i mindre stykker, og vend dem med kylling, champignon, asparges, forårsløg og dressing. Smag til med salt og peber.
Snit cornichoner i små stykker, hak purløg fint, og bland begge dele med mayonnaise, cremefraiche og karry.
Rist evt. rugbrødsskiverne, og anret et par salatblade og hønsekødssalaten ovenpå. Pynt med friske ærteskud.

Tip!

Tip: Kogelagen giver en glimrende fond, som kan sies, gemmes og senere fortyndes til f.eks. kyllingesuppe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar