Honningsyp
21. december 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Glem alt om den snaps, du kender fra jul og påske, som brænder ned gennem svælget og efterlader forvrængede ansigtsudtryk omkring det pyntede bord. Syp er en fløjlsblød snaps lavet med honning og minder om sød likør.
Bemærk
Hviletid: Mindst et par dage. Køletid: 6-7 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Drik eller hæld en lille smule af snapsen fra flasken, så der er plads til at tilsætte honning.
Lun honningen forsigtigt i en gryde, til den er flydende, og tilsæt evt. peberkorn og fennikelfrø.
Hæld den flydende honning med krydderier i flasken, og tilsæt evt. timian.
Lad din honningsyp stå mindst et par dage, og ryst den et par gange dagligt.
Sæt syppen i fryseren i mindst 6-7 timer, før den skal nydes, og servér iskold til dessert, kage eller en god kop kaffe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk