Honningristet mysli på panden

Lav din egen hjemmelavet mysli ristet med honning. Byt eventuelt mandlerne ud med hasselnødder eller tilføj andre tørrede frugter for et nærende måltid eller topping til din yoghurt.

Bemærk
Ovntid, tørret æble: 45-60 minutter.

Ingredienser

Udstyr

to store patentlågglas

Sådan gør du

Rist mandlerne på en tør pande ved middelhøj varme. Ryst ofte panden, så mandlerne vendes mange gange. Det gælder om at brune mandlerne, uden at de bliver brændte, så det er vigtigt at styre temperaturen og ryste mandlerne hele tiden. De er færdige, når de dufter og sprækker lidt i skallen. Lad dem køle af, og hak dem groft.
Varm honningen op på en stor pande. Den skal smelte og lige bruse en lille smule op.
Tilsæt havregryn, og vend dem godt rundt i honningen med en palet. Skru ned til middelsvag varme, og rør hele tiden, til honningen er fordelt på alle havregrynene, og de bliver lysebrune.
Hæld havregrynene ud på et stykke bagepapir. De er meget varme og lidt klistrede nu. Bred dem godt ud på papiret med 2 gafler, ellers klistrer de sammen i en stor klump.
Kog vand og sukker op. Tag gryden fra blusset, og tilsæt citronsaft.
Skær æblet i så tynde skiver som muligt, læg dem i den varme sukkerlage, og lad dem trække i 15 minutter. Tag skiverne op af sukkerlagen, lad dem dryppe lidt af, og læg dem på en bagemåtte eller på bagepapir på en bageplade.
Bag æbleskiverne i ovnen ved 90º varmluft i ca. 45-60 minutter. De må ikke blive mørke, så er ovnen for varm. Lad dem køle af på bagepladen. De bliver først sprøde, når de er kølet af. Hvis de stadig er bløde, kan de bages mere. Tag æbleskiverne af bagepapiret/bagemåtten, og knæk dem i små stykker.
Bland de honningristede havregryn med tørrede æblestykker, tranebær og mandler.
Hæld myslien i en lufttæt beholder, fx glas med patentlåg. Brug myslien som drys på alle slags syrnede mælkeprodukter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar