Honningristet mysli på panden

Lav din egen hjemmelavet mysli ristet med honning. Byt eventuelt mandlerne ud med hasselnødder eller tilføj andre tørrede frugter for et nærende måltid eller topping til din yoghurt.

Honningristet mysli på panden
31-60 min.

(7)

March 9, 2022 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:Ovntid, tørret æble: 45-60 minutter.

Ingredienser

glas

Udstyr

  • to store patentlågglas

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du honningristet mysli på panden 

Hjemmelavet mysli er skønt at have på lager. Spis den ristede mysli oven på yoghurt, skyr, A38 og andre syrnede mælkeprodukter, som har godt af et sødt og sprødt knas. Eller spis den sammen med mælk og evt. frisk frugt eller friske bær.

Du kan også bruge honningristet mysli i en lækker trifli med f.eks. vaniljeskyr og frugtkompot. Ristet mysli egner sig også godt til brunchbordet og den lille eftermiddagssult. 

Varianter af honningristet mysli 

Denne enkle opskrift på honningristet mysli består af mandler, havregryn, honning og tørrede tranebær. Du kan også bruge hasselnødder, valnødder, rosiner, kokosflager og andre typer frø og kerner – det er smag og behag. Vil du gerne have flere forskellige gryn, kan du f.eks. bruge en 5-kornsblanding i stedet for havregryn. Og skal din mysli være ekstra lækker, kan du tilsætte kakaonips eller rent kakaopulver.

Fordelen ved en hjemmelavet mysli er netop, at du kan smagsætte den, som du har lyst til. Smage som kanel, vanilje, appelsin, banan, peanutbutter, kardemomme, ingefær og kokos gør sig godt i hjemmelavet mysli, så prøv dig frem!

Sådan laver du mysli på panden

1. Start med at riste mandlerne på en tør pande. Det gælder om at brune mandlerne, uden at de bliver brændte, så det er vigtigt at ryste dem jævnligt. De er færdige, når de dufter og sprækker lidt i skallen. Hak dem groft, når de er kølet lidt af.

Nu skal havregrynene ristes i honning. Varm først honningen op på panden. Den skal smelte og bruse en lille smule op. Så er det på med havregryn. Vend dem godt rundt i honningen. Skru ned til middelvarme, og rør hele tiden, til honningen er fordelt på alle havregrynene. De skal blive lysebrune.

2. Når havregrynene er ristet lysebrune og har suget en masse dejlig honning til sig, skal de fordeles på et stykke bagepapir. Bred dem godt ud på papiret med 2 gafler, ellers klistrer de sammen i en stor klump.

I denne opskrift på honningristet mysli tilføjer vi tørrede æblechips. Det giver et lækkert knas til myslien (og er samtidig en lækker snack), men du kan også sagtens købe dig til tørrede æblestykker, hvis du ikke vil bruge tid på det i køkkenet.

3. De tynde æbleskiver skal trække i en lun sukkerlage i cirka 15. minutter. Herefter skal æbleskiverne bages ved 90º varmluft i ca. 45-60 minutter. De må ikke blive mørke, så er ovnen for varm. Drys evt. æbleskiverne med stødt kanel inden bagning, det giver en skøn smag.  

4. Lad herefter æblestykkerne køle af på bagepladen. De bliver først sprøde, når de er kølet af. Knæk så æbleskiverne i små stykker, og bland dem sammen med de honningristede havregryn, tranebær og grofthakkede mandler.

Opbevar din hjemmelavede mysli i patentglas med låg. Husk at lade myslien køle helt af, inden du kommer den på glas.  

Mere inspiration til opskrifter med honningristet mysli

Det er en god idé at lave en stor portion hjemmelavet mysli, når du alligevel er i gang. Den får nemlig hurtigt ben at gå på. Du kan evt. lave forskellige smagsvarianter, så du har en luksusvariant til weekenden og en hverdagsvariant til de travle hverdagsmorgener, hvor der skal noget sundt og nærringsrigt indenbords.  

Honningristet mysli giver et lækkert knas på en cremet smoothiebowl med friske bær. 

Du kan også bruge din hjemmelavede mysli i en lækker morgentrifli med græsk yoghurt, sirup og friske bær. 

Hjemmelavet mysli gør sig også godt på en portion øllebrød med flødeskum og æblemos.

      

Måske du også kan li'