Honningnødder med chili
21. november 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Disse søde og krydrede nødder med honning og chili er perfekt tilbehør til ostebordet. De kan holde sig i flere uger, når bare de opbevares et køligt sted.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150˚, og fordel nødder og kerner på en bradepande med bagepapir.
Rist dem i ovnen i ca. 15 minutter. De er færdige, når skallen på nødderne begynder at krakelere, og de dufter kraftigt af ristede nødder. Hold øje med dem undervejs. Macadamianødder indeholder meget fedtstof og må ikke blive for brune, for så begynder de at smage harskt.
Lad dem køle af. Hæld nødder og kerner på glas. Der skal være 3-4 cm mellem nødder og låg.
Lun honningen i en kasserolle med chiliflager og havsalt, og hæld den i glasset. Opbevar dem ved stuetemperatur.
Lun dem en smule, hvis honningen begynder at krystallisere.
Servér til brød og ost – særligt de nøddeagtige, faste oste eller de lidt blødere gede- eller fåreoste er dejlige til nødderne
Tip!
Hvis du udelader chiliflager, kan du servere honningnødderne i pandekager og ovenpå yoghurt eller skyr om morgenen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk