Honningmarinerede kyllingespyd med nudelsalat
18. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Asiatiskinspireret ret med masser af smag og knasende grøntsager.
Ingredienser
Udstyr
6-8 træspyd
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i tern, og sæt dem på 6-8 spyd. Hæld honning, soja og vand på en pande, og bring det i kog. Skru ned til lav varme, og lad marinaden simre i 10 minutter.
Læg kyllingespyddene på panden, og steg dem i honningmarinaden i 6-8 minutter, til de er gennemstegte. Vend dem rundt undervejs, så de bliver jævnt marinerede. Honningmarinaden bliver til sidst gylden og klistret.
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Hæld de frosne edamamebønner i kogevandet, så snart nudlerne er færdige, og afdryp straks.
Skræl gulerødderne, og riv dem i lange strimler. Skyl og hak forårsløgene fint. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Vend nudler, bønner, gulerod og forårsløg sammen i en skål.
Skræl og riv ingefæren fint. Rør soja, sød chilisauce, olie, friskpresset limesaft og fintrevet limeskal sammen i en skål med ingefæren.
Vend dressingen sammen med nudelsalaten, og top med chili, grofthakkede cashewnødder og frisk koriander. Servér salaten til kyllingespyddene, og dryp gerne resten af honningmarinaden fra panden over kyllingespyddene ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk