Honningkagehjerter med glasur

De fine honninghjerter kan bruges som pynt rundtomkring i huset og på juletræet, hvis du laver hul i dem og trækker en snor igennem. Bag evt. en dobbelt portion, så der også bliver nogle til kagedåsen.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt honning, brun farin og smør sammen i en lille gryde ved middel varme. Tag gryden fra varmen, og lad honningblandingen køle lidt af.
Bland hvedemel, ingefær, kanel, allehånde og natron i en stor skål. Tilsæt honningblandingen, og rør det hele godt sammen til en jævn og glat dej. Dejen er meget blød og smidig, så det er en god idé at lade den hvile på køl et stykke tid, før den skal rulles ud.
Drys lidt mel på bordet og på kagerullen, og rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
Udstik hjerter (eller andre figurer) med små og store udstikkerforme. Udstik også et lille hul til at trække et bånd eller en snor igennem, hvis kagen skal hænges op. Læg honningkagerne på bageplader med bagepapir.
Bag honningkagerne i en 200º varm ovn i 6-8 minutter (afhængigt af deres størrelse og tykkelse). Løft forsigtigt de færdigbagte kager over på en rist, og lad dem køle helt af.
Rør en tyk glasur af flormelis og kogende vand. Pynt honningkagerne med glasur og kagepynt efter eget valg.

Tip!

Pynt dine honningkagehjerter med fx kagekrymmel, sukkerblomster, sølvkugler og spiseligt glimmerstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar