Honningkagehjerter

6. december 2017 af .

Foto: Columbus Leth

Her er honningkagerne udstukket som små hjerter, men du kan selvfølgelig også lave dem i andre figurer.

Bemærk
Hviletid: Mindst 3 timer eller gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 hjerteformet kageudstikker, ca. 6 cm.
1 sprøjtepose med lille, rund tylle

Sådan gør du

Smelt langsomt smør, honning og brun farin sammen i en gryde. Rør godt, og hæld massen i en skål. Rør krydderier i, og lad massen køle helt af.
Rør æg i honningmassen.
Bland det meste af melet med bagepulver i en skål, og rør det i honningmassen. Tilsæt resten af melet en smule ad gangen. Dejen skal være smidig og ganske blød. Læg dejen i en frysepose, og stil den koldt natten over eller i mindst 3 timer.
Tænd ovnen på 190°. Del honningkagedejen i 2-3 lige store stykker. Rul hvert dej-stykke ud i ca. 8 mm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord.
Tryk dejen ud med en kageudstikker, og læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem køle let af på bagepladen, før du flytter dem over på en rist og lader dem afkøle helt.
Rør flormelis og vand sammen i en skål. Hæld glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne.

Tip!

Ælt kun honningkagedejen, til den netop er samlet og ensartet – det giver størst garanti for sprødhed. Efter at have stået på køl er dejen nemmere at rulle ud og udstikke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar