Honningkage med syltet appelsinskal
4. februar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Honningkage med syltet appelsinskal bages som et brød og er noget nemmere end den gammeldags honningkage, som kræver måneders møjsommelig forberedelse. Selv om denne version af honningkagen er nem at lave, kan den alligevel holde sig helt til jul – hvis den altså får lov.
Ingredienser
Udstyr
1 stor rugbrødsform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Hak appelsinskallen helt fint, og vend den i en skål med 1 tsk. mel. Sæt til side.
Vend resten af melet med bagepulver, ingefær og allehånde. Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommer og sukker sammen, og tilsæt honningen lidt ad gangen, til du har en tyk lys creme.
Sigt melblandingen i under omrøring, og tilsæt syltet appelsinskal. Pisk æggehviderne stive med rene, tørre piskeris, og fold dem i dejen.
Hæld dejen i en smurt form, og bag den i ovnen i 35-40 minutter. Lad kagen afkøle på en rist, og servér evt. med koldt smør eller abrikosmarmelade.
Pak kagen i husholdningsfilm, og opbevar den køligt i 1-2 måneder. Lad kagen få stuetemperatur inden servering.
Tip!
Skær honningkagen i skiver, og servér den evt. med koldt smør eller abrikosmarmelade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækre honninghjerter eller klassisk honningkage