Honningkage med smørcreme og chokoladeganache
31. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Nicolai Mørk
Honningkage med smørcreme er en vaskeægte hyggekage, som kan serveres både om efteråret og ved juletid.
Ingredienser
Udstyr
1 lille firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bageformen. Pisk smør, brun farin og sirup lyst og cremet i en skål med en elpisker.
Tilsæt æg og kærnemælk, og pisk det hurtigt sammen. Bland hvedemel, krydderier og natron, og rør det i dejen, til den er ensartet og uden små lommer af mel.
Fordel dejen i formen, og bag sirupskagen i ovnen i ca. 30-35 minutter, til den er netop gennembagt. Afkøl kagen helt på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Pisk smør, flormelis og vaniljeflormelis sammen i en skål med en elpisker, til det er helt lyst og luftigt.
Skær den afkølede sirupskage over på midten, så du har to aflange kager. Flæk kagerne, så du har 4 tynde kagebunde i alt. Læg kagebundene sammen to og to, først med et tyndt lag appelsinmarmelade og herefter med et tykt lag smørcreme.
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Opvarm fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen i skålen. Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter og bliver til en blank og ensartet ganache.
Fordel chokoladeganachen på toppen af kagerne. Sæt kagerne på køl i mindst 1 time, til chokoladeganachen har sat sig, og smørcremen er blevet lidt mere fast. Pynt kagerne med lidt grofthakket chokolade og spiseligt guldstøv, og servér i tykke skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på honningkage