Honningkage med mandelflager
6. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Honningkagen bages uden fedtstof i dejen, så derfor kan du sagtens servere den med koldt smør til. Drys toppen med mandelflager, der bliver bagt knasende sprøde.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, ca. 25 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Smelt honning i en gryde ved svag varme.
Pisk æg og farin sammen i en skål, til det er cremet. Tilsæt krydderier, natron, bagepulver, mel og kærnemælk, og pisk dejen sammen. Hæld den flydende honning i dejen under konstant piskning.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, så overfladen ikke bliver for mørk.
Lad kagen køle helt af, før du skærer den i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk honningkage eller opskrift på gammeldags honninghjerter