Honningkage med mandelflager

6. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Honningkagen bages uden fedtstof i dejen, så derfor kan du sagtens servere den med koldt smør til. Drys toppen med mandelflager, der bliver bagt knasende sprøde.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande, ca. 25 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Smelt honning i en gryde ved svag varme.
Pisk æg og farin sammen i en skål, til det er cremet. Tilsæt krydderier, natron, bagepulver, mel og kærnemælk, og pisk dejen sammen. Hæld den flydende honning i dejen under konstant piskning.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, så overfladen ikke bliver for mørk.
Lad kagen køle helt af, før du skærer den i skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar