Honningkage med kandiseret appelsinskal
19. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav en klassisk honningkage med et strejf af appelsin, og servér den med koldt smør. Den vil være et hit på julebordet eller som alternativ til æbleskiverne.
Bemærk
Bagetid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform, ca. 1 liter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med lidt smør.
Kom brun farin, honning, vand og smør i en gryde, og lad det smelte langsomt. Bring det herefter i kog, og lad det småkoge, til farinen er helt opløst. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen køle helt af.
Bland mel, salt, natron og alle krydderierne sammen i en skål. Rør æg i den afkølede honningblanding, og sigt derefter melblandingen i. Rør dejen jævn og glat. Hak den kandiserede appelsinskal fint, og vend den i dejen sammen med kærnemælken.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Tjek, at den er gennembagt, ellers skal den have ca. 5 minutter mere i ovnen. Afkøl kagen.
Skær honningkagen i tykke skiver, og servér med et godt lag koldt smør og evt. abrikos- eller appelsinmarmelade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk opskrift på honningkage eller nemme kandiserede æbler