Honningkage

En honningkage er fyldt med masser af krydderier, der smager af jul og nostalgi. Honningkagen er på klassisk vis lagt sammen med blød smørcreme og abrikosmarmelade og overtrukket med chokolade.

Honningkage
0-30 min.

(7)

November 14, 2022 af Cecilie SvenssonFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • 1 springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du Honningkage

En sød, svampet honningkage med varme krydderier som kanel, ingefær og nelliker hører sig bare julen til! Kagen her smager næsten som honninghjerter, men det gode er, at du modsat dem ikke behøver at lave en fordej måneder forud. Så når kagetrangen melder sig, er det bare om at hoppe i køkkenet! 

Hvordan laver man honningkage?

En klassisk honningkage består af tre elementer: En krydret kage lagt sammen om smørcreme og overtrukket med chokolade. I opskriften ovenfor får du opskrift på alle tre ting.

Kagen er færdig, når du kan stikke en kødnål eller lignende i kagen, og der ikke er rå kagedej på den. Sørg for at lade kagen køle helt af, inden du samler den, så smørcremen ikke smelter.

Når kagen er lagt sammen, skal den overtrækkes med chokolade. Vi blander lidt smør i chokoladeovertrækket, så den bliver dejligt blød og cremet og ikke størkner. 

Vær i god tid

Hvis du vil være på forkant med juleforberedelserne, kan du bage kagen i forvejen og fryse den ned. Vent blot med at lægge lagene sammen, til den er tøet op. Honningkagen holder sig svampet og saftig i en uges tid, hvis bare du husker at pakke den godt ind og stille den køligt. 

Se også: Gammeldags opskrift på honninghjerter

Udskift ingredienser

Du kan sagtens skifte abrikosmarmeladen ud, f.eks. med kirsebærmarmelade eller appelsinmarmelade. Så smager og emmer kagen stadig af jul! Du kan også helt undlade marmeladen. Vil du undgå at kaste dig ud i chokoladetemperering, betrækker du blot kagen med chokoladeglasur.

Overdådig honningkage

Kagen består her af to lag kagedej, men du kan sagtens lave et lag mere. Vælg blot en mindre form, og skær lidt af bagetiden fra. Kagen er færdig, når der ikke er kagedej på gaflen. 

Skyd genvej med krydderierne

Vil du undgå at skulle ud og købe en masse forskellige krydderier, kan du i de fleste større supermarkeder finde en krydderkageblanding. Vær opmærksom på, at blandingen også ofte indeholder natron, så det skal du blot undlade.  

Endnu mere jul

Vil du tilføje et ekstra julet twist til din kage, kan du rive en smule appelsinskal i smørcremen eller røre lidt kanel i. Så er der i hvert fald ingen, der kan være i tvivl om, at det er blevet jul. 

God appetit – og god jul!

Måske du også kan li'