Honninghjerter

29. januar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Fordej til honningkager er hård som sten. Men fortvivl ikke: Der sker en kemisk proces, når du går i gang med at blande de øvrige ingredienser i. Og hvis du har ladet fordejen stå og hygge sig i mindst en måned, er der desuden sket en slags fermentering, som giver honninghjerterne deres svampede konsistens og karakteristiske smag.

Bemærk
Honningkagerne skal suge fugt i 3-4 dage efter bagning. Det går hurtigere, hvis du lægger dem i en pose med et par skiver toastbrød eller skrællede kartofler i 1 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun honning i en lille gryde ved lav varme, så det bliver mere flydende. Du kan også bruge mikroovnen. Ælt honning og mel med hænderne i en stor skål til en sammenhængende masse.
Hæld dejen i en bøtte, læg et låg løst på, og stil den i et køkkenskab, hvor der er mørkt og køligt i mindst en måned.
Hæld æggeblommerne i en lille skål, og rør hjortetaksaltet ud i dem. Opløs potaske i vand i en anden lille skål. Bræk fordejen i mindre stykker, og rør dem med de to blandinger. Det kan synes som en umulig opgave, men hav tålmodighed: Dejen bliver let og smidig igen.
Bland kanel, nellike og ingefær, og ælt det i dejen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens kanter. Lad gerne dejen køre i 10 minutter på en røremaskine.
Tænd ovnen på 180°.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 0,5 cm tykkelse. Stik hjerter eller andre forme ud med udstikkerforme. Læg kagerne med god afstand på en bageplade med bagepapir. De bliver bedst af at blive bagt ved almindelig varme, så du kan kun have én plade i ovnen ad gangen. Bag kagerne i ca. 8-12 minutter. De skal være gyldne og faste. Læg dem til afkøling på en bagerist.
Når kagerne er blevet kolde, er de stenhårde. Pak dem ind i et fugtigt viskestykke, og læg dem i køleskabet, hvor de kan hvile og suge fugt i 3-4 dage.
Smelt chokoladen over vandbad. Rør en glasur af flormelis og vand.
Overtræk honningkagerne med chokoladen, og pynt med glasur.

Tip!

Fik du ikke lavet fordejen i god tid, så kan du sagtens bruge opskriften alligevel. Honninghjerternes krumme og smag bliver ikke helt den samme, som når dejen har stået og udviklet sig i en måned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar