Honningbagt rødbedesalat med halloumi
25. september 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Halloumi er en grillost, der egner sig fantastisk til stegning på grill eller pande. Skorpen bliver sprød, mens det inderste smelter. Er du mere til gedeost eller feta, bruger du bare det i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend rødbederne med olie og honning, og krydr med timian, salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre og let gyldne.
Skær osten i skiver. Opvarm en pande (eller grill) med olie, og steg osteskiverne i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne.
Rør olie, eddike og honning sammen i en skål, og krydr dressingen med salt og peber.
Skyl og tør feldsalaten, og hak valnødderne groft. Anret salat og rødbeder på et serveringsfad, og dryp dressingen over. Top med stegt halloumi og valnødder. Servér salaten lun.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk