Hjertepizza med salsiccia og bøffelmozzarella
23. februar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
De krydrede salsicciapølser og den cremede bøffelmozzarella er et enestående makkerpar, der gør det ganske godt på en sprød pizza. Salsicciapølser fås i velassorterede supermarkeder.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen i 8-10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er glat.
Del dejen i 4 kugler, og lad dem hæve i et fad i mindst 30 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
Tænd ovnen på 280° varmluft, og lad en bageplade, evt. med en pizzabagesten, blive varm i ovnen. Rul dejkuglerne ud til små pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord, og form den til 4 hjerter. Læg dem på et stykke bagepapir.
Pil og riv hvidløg fint. Skyl og hak basilikum. Rør mosede tomater sammen i en skål med hvidløg, basilikum, olivenolie, salt og peber.
Fordel tomatblandingen på pizzabundene. Fordel stykker af mozzarella ovenpå. Klem farsen ud af pølserne, og fordel det som små rustikke kødboller på pizzabundene.
Bag pizzaerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og lækre. Top med frisk basilikum og friskrevet parmesan, og servér straks.
Tip!
Pizzadejen er glad for lang hævetid – helst natten over. Smør et fad med olie, og læg kugler af pizzadej heri. Dæk fadet til med et rent viskestykke, og sæt det på køl indtil næste dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk