Hjerteformede minitærter med æble-marcipanfyld
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Små nemme tærter bagt med en rulle færdigkøbt tærtedej. Så bliver det næsten ikke nemmere!
Ingredienser
Udstyr
1 hjerteformet udstikker, 7-8 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, og stik den ud i 16 små hjerter med en hjerteformet udstikker.
Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør smør, sukker, marcipan og kanel sammen i en skål til en ensartet masse. Hak mandlerne fint, og rør dem i marcipanfyldet.
Skyl æblerne, og riv dem groft på et rivejern.
Læg en skefuld marcipanfyld i midten af 8 hjerter, og fordel lidt revet æble oven på marcipanfyldet. Læg et hjertelåg oven på hvert hjerte, og tryk kanten sammen hele vejen rundt med en gaffel.
Pensl tærterne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i ovnen i 15-18 minutter, til de er gyldne. Servér tærterne lune drysset med lidt flormelis.
Tip!
Læg evt. marcipanen på køl eller frys lidt før, så er den lettere at rive.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk