Hjemmerørt mayonnaise på 2 minutter!
3. januar 2021
af
Emma Martiny.
Foto: Lea Kaae
Mayonnaise, der ikke skiller? Så skal du bare have fat i en stavblender og ganske få og simple ingredienser, som du sikkert allerede har i køkkenet.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender i en aflang beholder.
Har du ikke en stavblender, kan du bruge en elpisker: Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen med en elpisker i en skål.
Tilsæt dernæst langsomt olie i en tynd stråle, imens du pisker. Tilsæt gradvist mere olie, indtil du opnår den ønskede konsistens.
Tip!
Ved at bruge en stavblender undgår du, at mayonnaisen skiller. Alle ingredienserne skal blot tilføjes på samme tid og blendes sammen.
Vælger du at piske din mayonnaise med en elpisker, risikerer du, at den skiller, men lad være med at kassere den. Tag en ny æggeblomme, og pisk den sammen med en smule sennep, eddike og salt. Tilsæt dernæst gradvist den skilte mayonnaise i en tynd stråle, imens du pisker.
Vælger du at piske din mayonnaise med en elpisker, risikerer du, at den skiller, men lad være med at kassere den. Tag en ny æggeblomme, og pisk den sammen med en smule sennep, eddike og salt. Tilsæt dernæst gradvist den skilte mayonnaise i en tynd stråle, imens du pisker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet remoulade