Hjemmelavet waldorfsalat

5. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Waldorfsalat er en rigtig skøn klassiker som passer perfekt til lidt tungere vinter- og efterårsretter. Vil du gerne lave en lidt lettere waldorfsalat, kan du skifte cremefraiche ud med fromage fraiche eller skyr, og få en ligeså smagfuld salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær æbler i fine tern, snit bladselleri i tynde skiver, og halvér druerne.
Hak valnødderne groft.
Smag cremefraiche til med sukker, salt og citronsaft.
Vend dressingen med æbler, bladselleri, druer og valnødder.
Lad salaten trække på køl i 30 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på waldorfsalat 

Waldorfsalat er en dejlig klassiker i det danske køkken, som sagtens kan tåle at komme på middagsbordet noget oftere. Salaten passer nemlig godt til både and, kylling, svinekød og vildtretter.

Den klassiske opskrift på waldorfsalat består af en cremet dressing rørt med æbler, vindruer, bladselleri og valnødder. Ønsker du mere grønt i salaten, kan du tilføje forskellig slags kål, fx grønkål eller rød spidskål. Du kan også toppe salaten med friske krydderurter som persille og purløg.

Ønsker du en mindre fed waldorfsalat, kan du erstatte cremefraiche med fromage frais eller skyr.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar