Hjemmelavet tunsalat

25. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Tunsalat går aldrig af mode. I den her version går dåsetunen fra en enkel konserves til lækkert tilbehør på frokostbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Afdryp cornichonerne, og hak dem fint.
Åbn dåserne med tun, og afdryp tunen for væde.
Skræl agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.
Pil løget, riv det fint, og rør med mayonnaise, cremefraiche og sennep.
Tilsæt tun, cornichoner og agurk, og smag til med hakket dild, salt og peber.
Servér med brød evt. som madpakke eller forret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Den bedste opskrift på tunsalat

Tunsalat er en nem og lækker pålægssalat, hvor tun er rørt med mayonnaise og cremefraiche. I denne version har vi tilføjet sennep, frisk dild og hakkede cornichoner, så salaten får masser af bid og smag.

Tunsalaten smager skønt på ristet rugbrød, i pitabrød, på nybagt surdejsbrød eller på et sprødt hjemmebagt knækbrød.

Du kan sagtens erstatte de syltede agurker med majs og undlade sennep, dild og løg, hvis tunsalaten skal være lidt mere børnevenlig. Du kan også bruge kapers i din tunsalat i stedet for syltede agurker.

Hvis du vil lave en sund – eller sundere – tunsalat, kan du erstatte mayonnaisen med cremefraiche, yoghurt eller skyr, men husk, at det er mayonnaisen, der giver tunsalaten sin fyldige, runde smag.

Vil du prøve en spicy tunsalat, kan du røre en smule srirachasauce i. Den stærke sauce giver lidt modspil til den runde og bløde cremefraiche. Du kan også bruge chiliflager, chilimayo eller sweet chili-sauce.

Du kan også lave din tunsalat med æg. Kog to til fire æg hårdkogte, hak dem i tern, og rør dem i. Det smager dejligt og mætter længe!

Tunsalaten holder sig frisk i køleskabet i to til tre dage. Husk at opbevare den i en lufttæt beholder. 

Se også: Klassisk opskrift på tunmousse

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar