Hjemmelavet tomatketchup med paprika
6. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Ketchuppen bliver sød og smagfuld og smager friskere end den, du kender fra supermarkedet.
Ingredienser
Udstyr
flasker eller sylteglas med tætsluttende låg
Sådan gør du
Skyl og halvér tomaterne, og læg dem i en gryde sammen med brun farin, hvidvinseddike, salt, paprika og Worcestershiresauce.
Bring tomaterne i kog, skru ned, og lad dem småsimre i 10 minutter.
Lad tomaterne køle lidt af. Blend dem til en jævn puré med en stavblender direkte i gryden.
Hæld tomatketchuppen på rengjorte glas eller flasker, og luk dem godt til. Ketchuppen kan holde sig i 2-4 uger på køl.
Tip!
Ketchuppen kan smages til, præcis som du ønsker – fx med friske krydderurter, tørrede krydderier eller chili. Prøv dig frem med små smagsskåle, til du får en ketchup, som passer lige til din smag! Eller del ketchuppen op i mindre portioner, som du smager til på forskellig vis og opbevarer i små glas med låg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk