Hjemmelavet slåen-gin
19. februar 2021
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Lad ginnen trække med friske slåenbær i 2-3 uger, og nyd den friske smag fra ginnen med tonic eller i en drink.
Bemærk
Hvis slåenbærrene ikke har nået at hænge på buskene i frostvejr, inden de bliver plukket, er det en god idé at putte dem i fryseren 3-4 timer, inden de kommes i flasken. Det giver bærrene lidt ekstra sødme og tager lidt bitterhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl bærrene, og lad dem trække i ginnen i en flaske med tætsluttende låg i 2-3 uger ved stuetemperatur. Det kan også sagtens stå lidt længere tid.
Drik slåenginnen, som den er, bland den med lidt tonic, eller brug den i cocktails.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk