Hjemmelavet rødkål med julekrydderier

Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet rødkål. Denne opskrift er helt simpel, men smagen er meget bedre end den færdigkøbte rødkål på glas.

Ingredienser

Sådan gør du

Kassér de yderste blade af rødkålen. Skyl rødkålen, og skær den i ½ cm tykke strimler.
Opvarm en stor gryde med smør, og tilsæt kanelstænger, stjerneanis, nelliker og den snittede rødkål. Steg i 5 minutter, til kålen falder lidt sammen.
Tilsæt solbærsaft, eddike og sukker, og lad rødkålen småstege i ca. 20 minutter. Rør i den undervejs.
Smag rødkålen til med salt, peber og evt. mere sukker og eddike, så du opnår den perfekte smagsbalance – den må hverken være for sød eller for syrlig.
Kassér de hele krydderier, og servér rødkålen lun.

Tip!

Rødkålen kan sagtens laves 1-3 dage i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag den gerne til en ekstra gang lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
17. december 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar