Hjemmelavet ravioli med græskar og chorizo
27. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hjemmelavet ravioli er slet ikke så svært, som de fleste tror. Og du behøver ikke nogen pastamaskine for at lykkes med det. Rul pastaen ud med en kagerulle, og fyld raviolistykkerne med hjemmelavet græskarpuré.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mel i en bunke på bordet, og lav en fordybning i midten. Pisk æggene sammen i en skål med en gaffel, og hæld dem i fordybningen i melbunken. Pisk forsigtigt æggene sammen med melet med en gaffel. Ælt dejen sammen med hænderne, når den begynder at hænge sammen. Ælt dejen i 5-10 minutter, så den bliver elastisk og glat. Dæk dejen med husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skær skallen af butternutsquashen med en skarp kniv, og skær den i store tern. Fordel den på en bageplade med bagepapir, vend den med olivenolie, og krydr den med salt og peber. Bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Lad den køle af.
Blend butternutsquash og ricotta i en blender. Riv parmesan i blandingen med et rivejern. Skyl citronen, og riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Smag cremen til med citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber.
Del dejen i mindre stykker, og rul den første del ud på et meldrysset bord med en kagerulle, til dejen er 1-2 mm tyk. Dæk de øvrige stykker dej med husholdningsfilm. Brug en rund kageudstikker, og stik cirkler ud, ca. 10 cm i diameter.
Placér en skefuld fyld i midten af hver cirkel, og fugt kanten af cirklen med vand. Fold cirklen til en halvcirkel, og pres al luft ud fra midten. Tryk kanten sammen med en gaffel. Læg raviolien på en bakke med mel, og dæk den med husholdningsfilm.
Kog raviolien i saltet vand i en gryde i ca. 3 minutter.
Rist pinjekernerne på en tør pande i 3 minutter. Skær chorizoen i skiver, og steg den sprød på en pande. Servér raviolien sammen med grøn pesto, pinjekerner og chorizo. Pynt med kørvel.
Tip!
Vil du lave en anden slags pasta, kan du bruge samme grundopskrift på pastadej. I stedet for at lave ravioli af pastaen, kan du skære andre former ud og servere den sammen med en pastasauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk